Hidegvögyi Horgásztó és Vadaspark - A kapitális méretű halak tava - Siófok


A tartalomhoz

Házirend

Hidegvölgyi - Tó horgászrendje:

1. Belépés csak napi vagy éves horgászjeggyel illetve, vadaspark belépővel lehetséges. ( 1 horgászt 1 felnőtt és 2 gyerek térítés mentesen kísérhet)

2. A horgászat megkezdését és befejezését a horgász köteles jelezni, csomagját átvizsgálásra bemutatni.
A horgász köteles az elvitelre kifogott halat magánál tartani, ellenőrzéskor bemutatni, leméretni, kifizetni. A kifogott halat másnak átadni, a szákba történő behelyezés után kicserélni tilos. Az elvitelre szánt halat a horgász, köteles lemérni és a hal pontos súlyát azonnal feltűntetni a napijegyen, és ezt követően a halat a saját szákjába helyezni.

3. A pergető, vagy műlegyes horgász 1 bottal (műcsalikon lévő hármas horog engedélyezett), és minden más horgász, 2 bottal és botonként egy darab egyágú horoggal horgászhat.

4. Külön éjszakai jegy előre egyeztetett engedéllyel váltható.

5. A kijelölt bojlis állásokon, kizárólag a halőr engedélyével szabad horgászni, vagy tartózkodni. A bojlis, féderes, fenekezős, úszós horgászatra váltott napijeggyel, békés halakra szabad horgászni, pergetni a békés hal horgászatára váltott jeggyel, a halőr külön eseti engedélye szükséges.

6. A töltésről, úszós, vagy rakós módszerrel szabad horgászni. Egyéb más horgászmódszer, csak a halőr engedélyével lehet.

7. A ragadozó halakra csak pergető vagy műlegyező horgászat engedélyezett. Élő vagy elpusztult csalihal, illetve halszelet, haldarab csaliként való alkalmazása TILOS! Kivétel a téli lékhorgászat, melyre biztonsági okokból kizárólag a tógazda adhat engedélyt.

8. A tóba halat telepíteni tilos, erre csak a tulajdonos jogosult.

9. Teríték készítése tilos, a megtartani nem kívánt vagy nem megtartható halat haladéktalanul és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe.

10. A tó területén a halőr jogosult a horgászó, vagy távozó személyek és járművek ellenőrzésére. Utasításait minden horgász és kísérője köteles betartani.

11. A horgászathoz kötelező kellékek: halmérleg, horogszabadító, nagyméretű merítő háló, haltartó háló, szájfeszítő, sebfertőtlenítő és PONTYMATRAC (nagyméretű merítő, pontymatrac korlátozott számban bérelhető).
Golyóstoll, személyazonosság igazolására szolgáló arcképes igazolvány, horgászatra jogosító belépőjegy.

12. A horgászatra jogosító jeggyel rendelkezők csak a részükre kijelölt, halőrrel egyeztetett partszakaszokon, és az ahhoz tartozó vízterületen a tó középvonaláig, a tó hosszával merőleges szektorban horgászhatnak.

13. Pontyból, amurból legfeljebb 2 db, de egyedenként 5 kg alatti hal vihető el naponta (24 óra). Kárászból, keszegből naponta 5 kg vihető el.

14. Állománymegóvás céljából a compót, csukát, süllőt, koi pontyot, lénai tokot, sügért – mérettől függetlenül – vissza kell engedni a vízbe.

15. Szürke harcsa fogás esetén mérettől függetlenül értesíteni kell a halőrt, és egyeztetni a hal további sorsát.

16. Halat fényképezni térdelve, halmatrac/bölcső felett szabad, állva szigorúan TILOS. Külön kérem, a bojlis horgászokat, az imént leírt szabályokat tartsák be és tartassák be horgásztársaikkal. Szükség esetén a rutintalan, vagy kezdő horgásztársaikat segítsék szaktudásukkal.

17. Minden 15 kg feletti fogást lehetőség szerint kérem valamilyen formában jelezni a szolgálatban lévő halőrnek (fotózás céljából). A halőr megérkezéséig kérem a halat pontyzsákban, vagy halbölcsőben tárolni. Ha a halőr elfoglalt, vagy késik, a horgász a hal egészségét, vagy életét megóvva dönthet a hal soron kívüli visszaengedéséről.

18. Etetni és csalizni kutyatáppal vagy macskatáppal szigorúan tilos!

19. Naponta maximum horgász állásonként 3 kg főzött mag, vagy etetőanyag használható.

20. A kijelölt bojlis helyek telefonon foglalhatóak.

21. Pergető vagy műlegyes horgászathoz előzetes telefonon történő egyeztetés szükséges. Száj fogó (lip grip), szájbilincs és pányva használata tilos!

22. Etető hajó használata a kijelölt bojlis állásokon megengedett.

23. Evezős csónak használata nem engedélyezett és szükségtelen.

24. Elektromos eszközök /mobil telefon, elektromos kapásjelző/ töltése a halőrháznál. Faházak és fürdési lehetőség kialakítás alatt.

25. A különböző halfajoknak, jelenleg nincs horgászati tilalma.

26. Lakókocsik használata nem engedélyezett!

27. Kutyát vagy bármely más állatot a vadasparkba vagy a tó területére behozni csak elsődlegesen telefonos egyeztetés alapján a tulajdonos eseti engedélyével lehetséges!

A horgászrend bővítését és változtatási jogát fenntartom!
Kérjük a tisztelt horgászokat és a tó látogatóit, hogy a most felsorolt házirendet betartani sziveskedjenek.

Általános szabályok a Hidegvölgyi-tavon és Vadasparkban:

1. Bejelentkezés, helyfoglalás és információ ezen a számon: +36 30 3200 370

2. A tó területére gépjárművel behajtani tilos, parkolás a kijelölt helyeken.

3. Horgásztársakat és az állatokat zavaró viselkedés, hangoskodás tilos. Az állatokat bántalmazni, ingerelni, a növényvilágban kárt tenni, szemetelni, a tóban fürdeni tilos (az ellenkező magatartás kitiltást vonhat maga után).

4. A tó területén sátorozni, kempingezni – a halőrrel való előzetes egyeztetés alapján van lehetőség. Tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó helyeken szabad. A horgászállást a horgász, köteles tisztán tartani és tisztán átadni.

5. A házi vagy horgászrend megsértésének észlelése esetén a horgász, vagy a látogató haladéktalanul köteles a személyzetet értesíteni.


A Tóról | Helyfoglalás | Belépők | Házirend | Árak | Haltelepítések | Kapcsolat | Térkép | Gyermek Horgászat | Fogható halfajok | Állatpark | Videók | Galéria | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe